Poletni tabor
POLETNI TABOR ZA OTROKE

Kako se naredi sir? Kako se pripravi domače piškote? Kaj lahko naredim iz lesa? Kdo so damjaki? Le kaj se oglaša ponoči?

Odgovore na vsa ta vprašanja in še na marsikatero drugo lahko to poletje dobite na turistični kmetiji Jelenov breg pod Matajurjem, na poletnemu taboru za otroke, ki je namenjen prijetnemu druženju z živalmi ter doživljanju narave in njenih značilnosti. Tabor organiziramo letos že tretje leto zapored.  Velik poudarek damo tudi na spoznavanje tega predela Posočja vključno z Beneško Slovenijo.

Tabor temelji predvsem na poznavanju narave, živali, krajine, kmečkih opravil, ustvarjalnih delavnic.

Posebej bi opozorili, da je tabor namenjen izključno preživljanju z naravo in okolico. Uporabo televizij, interneta itd. ne dovolimo! V primeru, da se udeleženci ne držijo naših pravil in programov se pridružujemo pravici, da udeleženca pošljemo predhodno domov.

Kaj bomo ponudili otrokom?


Dnevne aktivnosti:
                                                               
-    Dela na kmetiji (hranjenje živali, priprava krme, itd.)                
-    Spoznavanje reke Soče in Nadiže.                    
-    Obdelava lesa v povezavi z ustvarjalnimi delavnicami.
-    Kuhanje ( piškoti…).
-    Nabiranje zelišč ter izdelava in priprava mil in čajev.
-    Delavnice ustvari sam (izdelava inštrumentov, lutk).
-    Spoznavanje Idrske planine, vključno z izdelavo sira.
-    Igranje družabnih iger itd.


Večerne aktivnosti:

-    Petje pesmi  ob ognju v spremljavi kitare
-    Poslušanje zvokov gozda in njihovo določanje
-    Nočni izlet
-    Branje zgodbic

Športne aktivnosti:

-    Plavanje v reki Nadiži
-    Kolesarjenje
-    Pohodništvo
-    Jutranja telovadba
PROGRAM SE PRILAGAJA VREMENU IN STAROSTI OTROK IN JE OMEJEN NA 8 OTROK V STAROSTI OD 8 DO 11 LET.

1.termin: 2. 7. 2017 - 7. 7. 2017


S taborom pričnemo v nedeljo ob 18. uri, sledi namestitev, večerja, spoznavni večer. Tabor zaključimo v petek ob 17. uri. Za šport in razvedrilo bomo v veliki meri poskrbeli mi, kljub temu pa naj otroci, v kolikor imajo, prinesejo s seboj družabne igre.
Cena 6-dnevnega termina je 200 EUR in vključuje: nastanitev, 24-urno varstvo, pohodništvo , izposoja koles, domačo hrano in turistično takso. Nastanjeni bomo v šotorih, v primeru slabega vremena in nizkih temperatur pa v apartmaju. Zaželeno je, da ima otrok lastno spalno vrečo.

Program vodita:

Tina Rupnik, profesor kemije in biologije, učitelj plavanja. Je zaposlena kot učitelj naravoslovja in vodja prehrane na OŠ Kobarid. V šolskem letu 2012/13 je poučevala kot volonterska pripravnica na OŠ Kobarid. Veliko let se je udeleževala različnih taborov z Idrijskimi taborniki. V prostem času se veliko ukvarja z glasbo, niso ji tuje niti ročne spretnosti. Ravno tako veliko prostega časa porabi za peko najrazličnejših dobrot.

in

Aljoša Medveš, dipl. inž. gozdarstva in mag. ekologije in biodiverzitete. Znanje s področja organizacije in izvedbe tabora je pridobil na poletnem kampu v ZDA v letu 2009. Kar nekaj let je sodeloval z Zavodom za gozdove Slovenije na področju terenskega zbiranja podatkov. Trenutno je zaposlen na SKZG RS Slovenije. Niso mu tuje niti športne kot kulturne dejavnosti. Največji pečat bo poizkusil narediti z mizarskimi delavnicami.


Informacije in rezervacije:

Za bolj podrobne informacije smo vedno dosegljivi po e-pošti ali na GSM številki 041 294 637 (Tina).

Za rezervacijo določenega termina nam pošljite prijavnico na elektronsko pošto in plačajte akontacijo v višini 25% vrednosti programa (50 EUR). Številko transakcijskega računa vam pošljemo naknadno po posredovani prijavnici.
POLETNI TABOR - PREDSTAVITEV                PRIJAVNICA ZA TABOR